سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدایا ! حقایق را چنانکه هست به مابنمای . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
یکشنبه 89 فروردین 15 , ساعت 5:40 عصر

عواملی که در خوداتکایی و اعتماد به نفس کودکان مؤثر است کدام‌اند؟


  در این جا به چند عامل بسیار مهم برای پرورش و تقویت حس اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان اشاره می‌نماییم.


 الف ـ‌ همواره سعی نمایید که در برخورد با کودکان و نوجوانان توانمندیهای آنها مدنظر قرار دهید، نه ضعفها و ناتوانایی‌ها را:


 لازم است پیوسته با دید و بازخورد مثبت و سازنده به آنان نگریست. هر گونه احساس و نگرشی که ما نسبت به کودکان و نوجوانان داریم، بدون شک در رفتار فی ما بین تأثیر بسزایی خواهد داشت. اگر احساس و نگرش ما نسبت به کودک مملو از ضعف و درماندگی او باشد، منجر به رفتارهایی نظیر بی رغبتی و بی توجهی نسبت به او، یا حمایت بیش از حد از وی خواهد شد، که در هر دو صورت کودک نمی‌تواند از حس ارزشمندی و اعتماد به نفس لازم برخوردار باشد.


 فرزند هبه الهی است و باید با دیده منت بر او نگریست. تقدیر خالق در خلقت وجود انسان همیشه در احسن تقویم است،(1) به عبارت دیگر آنچه خداوند هبه می‌کند در راستای بهترین صورتهاست، اما تأثیرپذیری نطفه از اختلالات ژنتیکی و یا عوامل دیگر، امری است که در بسیاری از مواقع کنترل آن خارج از توان انسان می‌باشد.


 لذا با پذیرش قلبی هبه الهی(2) در وضعیت موجود، باید نقاط قوت و توانمندی‌های کودک را مد نظر قرار داده، برای شکوفایی استعدادها بالقوه‌اش تلاش کرد. از جمله این که محیط خانه، مدرسه و محله کودک را به صورت صحنه‌هایی از نمایش به فعلیت رسیدن مهارتها و استعدادهای بالقوه او درآوریم.


 وجود نگرش منفی نه تنها تأثیر سوء و یا بازدارنده روی کودک خواهد گذاشت، بلکه صاحبان چنین اندیشه‌ها و نگرش‌هایی خود را نیز در پس دیواره‌ای از برداشت‌های آزار دهنده و ویرانگر محبوس کرده، از خلاقیت‌ها و ابتکار عمل،‌نشاط و سرزندگی و بالاتر از همه امید، توکل و تحرک باز می‌دارند.


ادامه مطلب...


لیست کل یادداشت های این وبلاگ