آموزش استثنائی
تاریخچه
تاریخچه آموزش کودکان استثنایی درکشورسوئد به قرن19میلادی باز میگردد. امروزه برخی از کودکان مواجه با نواقص فیزیکی درمدارس پایه عادی آموزش میبینندو این درحالی است که کودکان مواجه با مشکلات یادگیری تحت آموزشهای خاص دانشآموزان استثنائی قرار میگیرند.
سطوح وگروههای سنی
مدارس پایه ویژه دانشآموزان مواجه با اختلالات یادگیری به آموزش کودکان ردههای سنی 16-7 سال مبادرت مینمایند. گفتنی است که آموزش درمراکز آموزش پایه استثنایی مدت زمان10 سال به طول انجامیده و گذراندن سال 10 برای دانشآموزان استثنایی اختیاری است. لازم به ذکر است که مدارس پایه استثنایی تنها موظف به ثبت نام از دانشآموزان برخوردار از حداکثر رده سنی 20 سال میباشند.
ساختار آموزش کودکان استثنائی
طبق تمهیدات مندرج در «قوانین آموزشی» و آئیننامههای مقطع تکمیلی آموزش متوسطه مسئولیت فراهم نمودن امکانات آموزش ویژه دانشآموزانی که نیازمند کمک و حمایت میباشند بر عهده مدارس کشور میباشد. حمایتهای مذکور از دانشآموزان مواجه با نواقص جسمانی و بینایی به عمل آمده و از طریق ارائه آموزشهای خاص توسط معلمان آموزشیافته و برگزاری آموزشهای مداوم به آنان ارائه میگردد. دولت معین نمیکندکه این حمایتها به چه شکلی باید باشند، بلکه تنها فراهمآوری این حمایتها را لازم میداند. مدیران مدارس نیزمسئولیت اطمینان یافتن از سازماندهی صحیح آموزش و رفاه در جهت برخورداری دانشآموزان از حمایتهای مورد نیاز را عهدهدار میباشد.
این درحالی است که مسؤولیت ترسیم خطوط کلی آموزش کودکان استثنائی و اجرای سیاستهای حمایتی در قبال آن بر عهده شهرداریهای مناطق مختلف کشورمیباشد.مراکز آموزش پیش دبستانی از مسوولیت خاصی در قبال کودکان استثنائی برخوردارمیباشند.طبق قوانین آموزشی کشور،کودکان استثنایی از حق حضور در مدارس پیش دبستانی و مشارکت و مشاوره با کودکان عادی برخوردار میباشند. از جمله مهمترین وظایف شهرداریها در قبال کودکان استثنائی میتوان به حمایتهایی چون فراهم آوردن امکان مشاوره کودکان استثنایی با روانشناسان،تشکیل کلاسهای گفتار درمانی، تشکیل کلاسهای آموزشی خاص، نظارت آموزشی و تشکیل دورههای آموزشی ضمن خدمت اشاره نمود.
شهرداریها همچنین مسوولیت تضمین برخورداری کودکان استثنایی از امکانات مشابه مراکز عادی آموزش پیش دبستانی و مراکز تفریحی را بر عهده دارند. مطابق قانون حمایت از افراد معلول (LLS) ،کودکان مواجه با معلولیت از حق برخورداری از دستیاران خصوصی برخوردار میباشند.کانونهای مراقبتی کودکان متشکل از پرستاران کودکی است که از کودکان ردههای سنی 12-1 سال مراقبت مینمایند. از آنجائیکه کانونهای مراقبتی کودکان تحت مقررات مهدهای کودک مورد نظارت و ارزیابی واقع نمیگردند، درنتیجه برنامه مهدهای کودک درخصوص آنها صادق نمیباشد.اما با این حال قادر به فراهم آوری زمینههای لازم برای فعالیت کودکان میباشند.خطوط کلی فعالیتی کانونهای مذکور توسط آژانس ملی آموزش اعلام میگردد.در اکثر شهرداریها، مراکز مراقبتی کودکان از هماهنگی نزدیکی با فعالیتهای مراکز پیش دبستانی برخوردار میباشند. طی دهه های اخیر، مراکز پیش دبستانی آزاد برای آندسته ازکودکانی که در سایر اشکال فعالیتهای پیش دبستانی مشارکت نمینمایند، ایجاد گردید. درکانونهای مذکورمشارکت در فعالیتهای آموزشی فردی و گروهی ، اغلب تحت نظر یک مربی پیش دبستانی به کودکان ارائه میگردد. اهداف مراکز پیش دبستانی آزاد با مراکز دولتی متفاوت بوده و به عنوان زمینهای در جهتدهی به شخصیت اجتماعی کودکان نگریسته میشود.طی دهههای80 و90 تعداد کودکان مهاجر در مراکز آموزش پیش دبستانی بسرعت افزایش یافته و سهم عمدهأی از شهرداریها نیز به ارائه خدمات آموزشی زبان مادری به کودکان غیر بومی مبادرت مینمودند. در حال حاضر نیز هدف اصلی مراکز پیش دبستانی تقویت دوزبانگی و شخصیت فرهنگی دوگانه کودکان غیر بومی ساکن کشور سوئد میباشد. گفتنی است که مدارس پیش دبستانی دانمارکی و اسلونیایی نیز درکشور سوئد فعالیت دارند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
آیا عصبانیت و خشم تعریفی مشخص دارد؟
آیا عصبانیت و خشم تعریفی مشخص دارد؟
عصبانیت و راههای مقابله با آن
عصبانیت
جنون ،شکل پیشرفته عصبانیت است ،هراس بی جهت مانند ترس می
عصبانیت و راه های مقابله با آن
برای آنان که می خواهند شکست را بشکنند
تو می توانی اگر بخواهی!
دوست مناسب برای فرزند شما
[عناوین آرشیوشده]